Hvorfor skal virksomheder bruge UserGap?


Spørg dine kunder og brugere

Din virksomhed arbejder på en ny digital løsning, der skal få endnu flere kunder i butikken. I er i fuld gang og har mange ideer. Men hvordan kan I være sikre på, at det nye tiltag overhovedet rammer jeres kunders behov? Det ved du først, når du har spurgt brugerne - og derfor er det altid en god ide at brugerteste dine digitale produkter og tjenester, før du sætter dem i søen.

Mange digitale løsninger er ofte udviklet for at opnå økonomiske mål om besparelser eller indtjening, som der lægges konkrete beregninger bag. Når så systemet skal laves, og effekten skal hentes, baseres design og brugeroplevelse på mavefornemmelser og personlig smag. Det er ikke længere holdbart, og derfor indføres der nye metoder i store som små virksomheder i hele verden. Agile metoder med løbende brugerinddragelse og bruger-test.

Dette gør man for at være mere sikker på at når du først skal til at træffe beslutninger om at tilbyde det til kunderne, du har brugt pengene, så vil du gerne være sikker på, at kunderne deler din mening. Derfor skal du få din løsning brugertestet grundigt undervejs, så du kan nå at justere og udvikle inden lancering. Du sparer dig selv for at lancere en færdig løsning, der viser sig at skulle laves om – og det ofte for både og tid penge, du allerede har brugt op. Når du spørger brugerne, hvad de synes, får du en helt uvurderlig feedback, som sikrer, at du ender op med en løsning eller en tjeneste, som er lige i skabet i forhold til brugernes behov. Dermed undgår du at lancere en færdig løsning, der viser sig at skulle laves om – og det ofte for penge, du allerede har brugt.

Men hvem skal du spørge og hvordan? Der findes mange måder at brugerteste på, men eftersom vi alle sammen er forskellige er det altid en klar fordel at målrette, hvem du får feedback fra. Du skal med andre ord altid vælge en brugertest, hvor du sikrer, at de, der tester dit produkt, også er relevante for dig at høre fra. Ellers mudrer det billedet og du risikerer at træffe vigtige beslutninger på et forkert grundlag.

Samtidig er det oftest en fordel, at give de bruger, der skal teste dit produkt, opgaver, der viser, hvordan de bruger og opfatter dit digitale produkt, i stedet for bare at spørge dem, hvad de synes om det. Det er mindst lige så vigtigt, at vide, hvad din bruger gør, som hvad din bruger siger, for en bruger ved rent faktisk sjældent, hvad de vil have, hvis de skal forklare det med ord. Men deres adfærd afslører med det samme, om din løsning fungerer for dem.

Derfor kan en god brugertest heller ikke foregår nede i virksomhedens kantine med deltagelse af medarbejdere eller derhjemme over middagsbordet med gode venner.

 

Som Marketingchef

Styrker du dit brand? Lever dit materiale op til dine mål for dit brand? Din virksomhed har et mål om at blive kendt for nogle positive værdier. Men hvilket materiale er mest tillidsfuldt? Troværdigt? Levende? Det måler I ikke!
Du tester sikkert A/B-test og finder de bedst konverterende løsninger. Men du aner ikke havde kunderne synes om din løsning – kun hvilke varianter og budskaber som de klikker på. En Split-test af 3 koster eks kun 1250kr med 20 test-personer … så ved du om de kan lide det, synes det er passende ifht dit brand/virksomhed … eller om du måske gået for langt i jagten på klik/salg.


Kontakt info


UserGap
Soløsevej 11
2820 Gentofte

Email


Salg


Support